Zanguina - Rollspelet

Zanguina – Rollspelet är ett nytt, svenskt rollspel i medeltida fantasymiljö, som fungerar lika bra för storslaget episka kampanjer som för jordnära äventyrande, och lämpar sig väl för alltifrån spännande äventyr och strider till intriger och maktkamper via skräck och mystik. Allt beroende på vad spelledaren och spelarna väljer att lägga fokus på!

Kampanjvärlden Zorkhana är stor, komplex och mångfacetterad samtidigt som den är väl genomtänkt och sammanhållen, och innehåller alla nödvändiga element för att spelgruppen ska kunna anpassa spelstil och tema till sina egna preferenser inom ramarna för genren.

Med ett heltäckande simulatoriskt men lättanvänt regelsystem, och flexibla, smidiga och dynamiska regler för spännande och levande strider är Zanguina unikt i kombinationen av spelbarhet, detaljrikedom och allmängiltighet när det kommer till spelmotor.

Vår ambition med Zanguina är att skapa det fantasyrollspel vi själva alltid har velat ha och egentligen alltid själva har spelat, där skiljelinjen mellan det vardagliga, jordnära och det episkt storslagna bara är någon dagsmarsch eller ett par sejdlar öl bort. Högt eller lågt; high eller low fantasy – i Zanguina bestämmer ni själva!

Det vi som spelkonstruktörer erbjuder är en sammanhållen, stämningsfull, genomarbetad kampanjvärld där vi förser er med förutsättningarna för gott och spännande rollspel, både vad gäller spelsystem och spelvärld. Välkomna till Zorkhana!